vše co byste mohli chtít vědět o saké

Najdete tu všechny potřebné informace a odpovědi na otázky spjaté s výrobou a dělením saké. V Základech se dozvíte odpovědi na nejčastěji kladené otázky. Historie saké je zajímavá a poučná a průběžně ji doplňujeme o nové informace, tak jak se nám je podaří získat. Na Suroviny je kladen veliký důraz, protože jenom špičkové suroviny dají vzniknout špičkovému saké. K tomu se samozřejmě váže Výroba, která je neméně důležitá. No a nakonec je potřeba říct si, jaké je Dělení saké a s jakými přívlastky se můžete na lahvích setkat.

Rychlý přehled toho, co saké je a co není. Najdete tu základní informace, které vám v rychlosti objasní nejčastěji kladené otázky.

Historie výroby saké je hodně zajímavá kapitola. Pro všechny, koho to zajímá jsme připravili malý výlet napříč časem, kde se dozvíte vše podstatné.

Z čeho se saké skládá a jakou kvalitu musí mít jednotlivé suroviny. Nejen to tady najdete. Jsou tu nejen informace o druzích rýže vhodné pro výrobu nebo informace o kvasinkách a vodě.

Výroba a výrobní postup je další zajímavé téma, které vám odhalí nejen jak na to, ale i jednotlivá úskalí výrobního procesu.

Dělení saké na jednotlivé třídy a jeho přívlastky jsme zpracovali přehledně, abyste věděli, čím se řídit při výběru a co znamenají jednotlivá slova na lahvi.

Přejít nahoru